TÄRKEÄ TIEDOTE YKSITYISTEN SOSIAALIPALVELUJEN TUOTTAJILLE

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut – kuntayhtymä (KYMSOTE) aloittaa toimintansa 1.1.2019. Samalla ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajarekisterin ylläpitäjäksi vaihtuu kuntayhtymä. Palveluntuottajat kuuluvat kuntien ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen tuottajarekisteriin vielä vuoden 2018 ajan. Tämän jälkeen tämä rekisteri ei enää ole voimassa. Portaalit hyvinvointiapu.fi ja kaakonpalvelukartta.fi poistuvat käytöstä.

Kuntayhtymä ottaa käyttöönsä sähköisen Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän (PSOP), johon uusi tuottajarekisteri perustetaan. Kaikkien ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen tuottajien edellytetään liittyvän PSOP-järjestelmään.  Portaali löytyy osoitteesta www.parastapalvelua.fi. Kymenlaakson palveluntuottajarekisterin ohjekirja käsitellään kuntien lautakunnissa syksyn aikana. Ohjekirja löytyy osoitteesta www.kymenlaaksonopastin.fi.

Järjestelmä tarjoaa palveluntuottajille tehokkaan kanavan tarjota palveluita ja tavoittaa asiakkaita. Kuntayhtymän asiakasohjaus tulee jakamaan Psop-järjestelmän avulla tietoa palveluntuottajista monipuolisesti ja laajasti. Myös asiakkaat/omaiset voivat etsiä järjestelmästä tarpeeseensa sopivan palveluntuottajan.

Järjestelmä otetaan käyttöön syksyn aikana.

PSOP -järjestelmään kannattaa liittyä jo nyt ja olla mukana Kymenlaakson yhteisessä tuottajarekisterissä!

Palveluntuottajien on mahdollista hakeutua PSOP-järjestelmään itsenäisesti ohjeiden mukaan tai henkilökohtaisessa ohjauksessa ns. PSOP-klinikkapäivinä. Klinikkapäivänä tutustutaan järjestelmään, täytetään yrityksen tiedot järjestelmään ja lähetetään hakeutuminen tuottajarekisteriin.  Järjestelmän toimintojen laajentuessa kuntayhtymä järjestää tarvittavilta osin uusia koulutuksia tai opastaa järjestelmän käytössä.

Miten valmistautua tuottajarekisteriin hakeutumiseen?

Järjestelmään rekisteröityvän palveluntuottajan on ensimmäisellä kerralla kirjauduttava järjestelmään Väestörekisterikeskuksen Katso-pääkäyttäjätunnuksilla, joilla varmennetaan henkilön mahdollisuus toimia yrityksen nimissä. Selvitä siis, kuka yrityksestänne on Katso-pääkäyttäjä ja kuka rinnakkaispääkäyttäjä. Jos yrityksellänne ei vielä ole Katso-pääkäyttäjätunnuksia, tunnukset tilataan osoitteesta: https://yritys.tunnistus.fi  -> Perusta Katso-tunniste.

Palveluntuottajat ovat velvoitettuja liittymään Luotettava kumppani – Tilaajavastuu – ohjelmaan. Sen kautta tilajaavastuulain vaatimat asiakirjat liitetään helposti Psop-järjestelmään ja ne pysyvät aina ajantasalla. Ohjelmaan kannattaa liittyä ennen rekisteröitymistä tuottajarekisteriin. Ohjelma löytyy osoitteesta www.tilaajavastuu.fi/luotettava-kumppani.

Klinikkapäivät

Kouvolassa klinikkapäivä on tiistai ja Kotkassa keskiviikko. Klinikkapäivien aikana projektisuunnittelija Tiina Manninen antaa palveluntuottajille henkilökohtaista ohjausta järjestelmään kirjautumisessa ja sen käytössä. Varaa aikasi etu käteen klinikkapäivälle! Klinikkapäivään ilmoittaudutaan puhelimitse tai sähköpostilla (ks. yhteystiedot alla). Mukaan tulee ottaa kaikki tarvittava aineisto hakeutumista varten eli Katso-tunnukset ja tarvittavat toimipaikkakohtaiset liitteet sähköisenä, tallennettuna omalle tietokoneelle tai muistitikulle. Tallenna jokainen toimipaikkaan lisättävä liite omana tiedostonaan. Skannaukseen ei ole mahdollisuutta.  

Liity myös Tilaajavastuun Luotettava kumppani – palveluun ennen klinikkapäivään tuloa, lisätietoa www.tilaajavastuu.fi

Ohjeita ja ohjevideoita löydät osoitteesta www.parastapalvelua.fi.

Tutustu myös valtakunnalliseen Parasta palvelua -toimintamalliin ja sitä tukevaan palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään: www.parastapalvelua.fi.

 

Tiina Manninen 
projektisuunnittelija 
IkäOpastin -hanke 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
p. 020 615 7267

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.