Apteekkien annosjakelupalvelu

Ikääntymisen myötä lääkkeiden määrä usein kasvaa ja näiden lisäksi voi löytyä vitamiinipurkkia useampaankin tarkoitukseen. Ensi vaiheessa hyvä apu lääkehoidon hallintaan on dosetin käyttöönotto, sillä siihen sinun on helppo jakaa koko viikon lääkkeet kerralla. Jos lääkehoidon hallinta ja dosettiin jakaminen kuitenkin tuntuvat liian työläältä tai haastavalta, on hyvä keino hyödyntää apteekkien annosjakelupalvelua. Annosjakelupalvelun aloittaminen on hyvin yksinkertaista: ota yhteyttä valitsemaasi apteekkiin, toimita heille voimassa oleva lääkelistasi ja kerro myös mitä lääkelistan ulkopuolisia lääkkeitä ja vitamiineja sinulla on käytössä. Tee apteekin kanssa sopimus annosjakelun aloittamisesta ja sovi laskutuksesta. Mikäli sinulla on kotona paljon jo ostettuja lääkkeitä, voit pyytää apteekin henkilökuntaa jakamaan lääkkeet dosetteihin ennen koneellisen annosjakelun alkamista. Näin lääkkeitäsi ei mene hukkaan. Tämän jälkeen saat lääkkeesi valmiiksi jaettuna, kahdeksi viikoksi kerrallaan. Voit hakea jaetut lääkkeet apteekista itse (katso apteekit kartalla), tai sitten tiedustella voisiko apteekki kuljettaa lääkkeet kotiin. Hyvin yksinkertaista ja helppoa!

Lisätietoa lääkkeiden annosjakelusta löydät alla olevista linkeistä. Kannattaa myös tiedustella lääkkeiden annosjakelusta omasta apteekistasi. Yleistä tietoa lääkkeistä ja ikääntymisestä voit lukea sivulta Lääkkeet ja ikääntyminen.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.