Kotihoito

Kotihoidon uudistaminen

Voit saada kotihoitoa mikäli toimintakykysi on laskenut niin, ettet enää suoriudu päivittäisistä toimista itsenäisesti. Kotihoidon tarkoitus on tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään ja siirtää ympärivuorokautisen hoiva-asumisen tarvetta. Tarpeestasi riippuen, kotihoito voi olla joko säännöllistä tai tilapäistä ja se kestää niin kauan, kun avulle on tarvetta. Palveluita tuotetaan jokaisena viikonpäivänä ja kaupungista riippuen myös ympärivuorokauden. 

Kotihoidon palveluihin kuuluvat esimerkiksi avustaminen ruokailuissa, lääkehoidon toteutuksessa, pukeutumisessa ja peseytymisessä. Lisäksi se sisältää tarvittavan sairaanhoidon. Hoitajien työtä ohjaa kuntouttava työote, joka tarkoittaa sitä, ettei asioita tehdä puolesta, vaan sinua tuetaan selviytymään itse niistä asioista joihin toimintakykysi riittää. Kotihoidon palveluihin ei kuulu ruuan laitto, siivous eikä pihatöiden teko, joten ne sinun on ostettava erikseen. Palveluvalikosta löydät lisätietoa kotihoidon tukipalveluista kuten ateriapalvelusta ja kauppapalvelusta.

Kotihoidon palveluita on myös mahdollista ostaa omakustanteisesti yksityisiltä palveluntuottajilta.

Kotihoidon piiriin hakeudutaan aina palvelutarpeen arvioinnin kautta. Palveluhakemistosta voit myös etsiä suoraan haluamiasi yksityisiä palveluntuottajia.

Lisätietoa saat soittamalla asiakasohjaukseen. Alla olevasta valikosta löydät asiakasneuvonnan yhteystiedot.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta

puh: 05-220 6000
ma-pe 9.00–14.00
HVA
Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja  Virolahti

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.