Kotihoito

Voit saada kotihoitoa mikäli toimintakykysi on laskenut niin, ettet enää suoriudu päivittäisistä toimista itsenäisesti. Kotihoidon tarkoitus on tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään ja siirtää ympärivuorokautisen hoiva-asumisen tarvetta. Tarpeestasi riippuen, kotihoito voi olla joko säännöllistä tai tilapäistä ja se kestää niin kauan, kun avulle on tarvetta. Palveluita tuotetaan jokaisena viikonpäivänä ja kaupungista riippuen myös ympärivuorokauden. 

Kotihoidon palveluihin kuuluvat esimerkiksi avustaminen ruokailuissa, lääkehoidon toteutuksessa, pukeutumisessa ja peseytymisessä. Lisäksi se sisältää tarvittavan sairaanhoidon. Hoitajien työtä ohjaa kuntouttava työote, joka tarkoittaa sitä, ettei asioita tehdä puolesta, vaan sinua tuetaan selviytymään itse niistä asioista joihin toimintakykysi riittää. Kotihoidon palveluihin ei kuulu ruuan laitto, siivous eikä pihatöiden teko, joten ne sinun on ostettava erikseen. Palveluvalikosta löydät lisätietoa kotihoidon tukipalveluista kuten ateriapalvelusta ja kauppapalvelusta.

Kotihoidon palveluita on myös mahdollista ostaa omakustanteisesti yksityisiltä palveluntuottajilta. Osassa Kymenlaakson kunnista on käytössä kotihoidon palveluseteli, mikä tarkoittaa sitä, että kunta sitoutuu maksamaan osan yksityiseltä palveluntuottajalta ostamastasi kotihoidosta.

Kotihoidon piiriin hakeudutaan aina palvelutarpeen arvioinnin kautta. Oman asuinalueesi palveluohjaajien yhteystiedot löydät sivulta Yhteystietoja. Palveluhakemistosta voit myös etsiä suoraan haluamiasi yksityisiä palveluntuottajia.

Alla olevasta luettelosta löydät lisätietoa oman asuinkuntasi kotihoidosta, sekä kotihoitoon pääsemisen kriteereistä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.