Kotityöt ja hyvinvointipalvelut

Kotitöiden tekeminen on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Valitettavasti ikääntymisen myötä toimintakyvyn muutoksen seuraukset näkyvät usein ensimmäisenä kotitöiden suorittamisessa. Kodin siivoaminen, lumityöt ja pihatöiden tekeminen voivat alkaa tuntumaan kohtuuttoman raskaille ja ikkunoiden pesu sekä verhojen vaihto keittiöjakkaralla keikkuen vähintäänkin hirvittävät!

Ennen kun kotitapaturmia alkaa sattua, on järkevää kääntyä siivoajan ja/tai kotitalkkarin puoleen. Kunnalta ei ole mahdollista saada apua kotitöiden tekoon, mutta yksityisiä palveluntuottajia on useita. Palveluista on mahdollista saada kotitalousvähennys. Lisäksi sinulla voi olla oikeus palveluihin ilman arvonlisäveroa. Voit myös tilata kauppatavarat tai ruoan suoraan kotiovellesi. Pyykinpesuun voit kysyä apua siivouspalvelutuottajilta tai pesuloilta.

Eduhoiva tarjoaa edullisesti ja veloituksetta: hierontaa, jalkakylpyjä, puristusvoiman, hemoglobiinin, kolesterolin, kehonkoostumuksen, verensokerin- ja paineen mittaamista.

Eduko Lilja hyvinvointipalvelut tarjoavat jalkojen ja kynsien hoitoa, sekä jalkahierontaa.

Lisätietoa saat soittamalla asiakasohjaukseen. Alla olevasta valikosta asiakasneuvonnan yhteystiedot. Voit myös etsiä yrittäjien yhteystietoja suoraan palveluhakemistosta.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta

puh: 05-220 6000
ma-pe 9.00–14.00
HVA
Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja  Virolahti

Lisätietoa kotitöihin saatavista vähennyksistä löydät alla olevista linkeistä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.