Paikallisliikenne

Kymenlaakson alueella toimii erittäin hyvä ja monipuolinen paikallisliikenne. Voit myös käyttää palvelulinjan autoja, jolloin kuljetukset tapahtuvat pikkubusseilla.

Lisätietoa paikallisliikenteestä ja palvelulinjasta löydät alla olevasta kaupunkivalikosta.

Vammaiskortin omistavien matkustajien saattajat. Parhaiten saattajaoikeus voidaan osoittaa eurooppalaisella vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. Kortin omistaja maksaa normaalisti matkansa. (Hakuohje Kelan kautta)

 

Hamina

Kotka

Kouvola

Ilmaiseksi palvelu- ja asiointiliikenteen autoilla matkustavat:

  • veteraanit
  • yli 80-vuotiaat kouvolalaiset
  • SHL- ja VPL-kortin haltijat

Rintamaveteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä ja yli 80-vuotiaat tarvitsevat edun saadakseen Waltti-kortille ladatun seniorin tai veteraanin kausituotteen (edellyttää Waltti-kortille ladattua seniorilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta Torikatu 2, Kouvola)

Voit myös valtuuttaa toisen henkilön hakemaan kortin puolestasi. Haettaessa tarvitaan molemmilta ajo-, henkilökortti tai passi. Ladattava kortti pitää olla mukana, kun haetaan jatkoa kortille. (Valtakirja esimerkki)

Kortti on voimassa vuoden ensimmäisestä käyttöpäivästä.

Asiointitakseissa ikä todistetaan ajo-, henkilökortilla tai passilla.

Miehikkälä ja Virolahti

Pyhtää

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.