Kotitalousvähennykset

Käykö luonasi siivooja, pihatöiden tekijä tai oletko esimerkiksi tarvinnut apua tietotekniikkalaitteiden asennuksessa tai kodin remonteissa? Tiesithän, että voit saada kotiin ostetuista palveluista kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys pitää hakea aina itse ilmoittamalla työt ja niiden kustannukset esitäytettyyn veroilmoitukseen. Näin verottaja osaa tehdä vähennyksen suoraan veroon ja sinä saat hyödyn veronpalautuksissa. Sinun on myös mahdollista hakea ennakonpidätysprosentin alentamista kotitalousvähennyksen perusteella, jolloin saat muutoksen verokorttiin sille vuodelle kun vähennykseen oikeutettavia menoja syntyy.

Kotitalousvähennyksen määrä saattaa vaihdella vuosittain. Vuonna 2018 sen määrä on 50% ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 20% maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut. Vähennys voi olla yhtä henkilöä kohden korkeintaan 2700 € vuodessa ja siihen sisältyy 100 € omavastuu.

Kotitalousvähennyksen lisäksi sinulla saattaa olla mahdollisuus myös kotiin ostettuihin sosiaalipalveluihin ilman arvonlisäveroa. Lisää arvonlisäverottomasta sosiaalipalvelusta löydät sivulta Yksityisten sosiaalihuoltopalveluiden arvonlisäverotus. Lisätiedot kotitalousvähennyksestä löydät alla olevista linkeistä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.