Maisan tarina hoitotahdosta

70-vuotiaana minulle tuli hirvittävä tarve alkaa hoitamaan vanhuusiän asioitani. Erityisesti minua huolestutti se jos sairastun dementiaan, enkä enää pysty itse hoitamaan asioitani ja vaikuttamaan niihin. Netistä löysin mallipohjan hoitotahdon tekemiseen ja tein sen saman tien. Olen tulostanut hoitotahtoni tiedoksi läheisilleni sekä kirjoittanut sen Kantaan ammattilaisten nähtäville.

Hoitotahdossani ilmaisen tahtoni siitä, etten halua elämääni pitkitettävän mikäli olen hyvin sairas. Kaikista mieluiten lähtisin saappaat jalassa, mutta jos en, olen siihen varautunut. Koen että hoitotahdon tekeminen on ollut tärkeää niin puolisoni kuin tyttäreni kannalta. En tahdo että he joutuvat koskaan tilanteeseen jossa joutuisivat päättämään elämästäni. Vielä kamalampaa olisi se, jos he sitä turhaan pitkittäisivät. Uskon että hoitotahdon tekeminen on nyt suurten ikäluokkien myötä yleistynyt, mutta vieläkään se ei ole kaikkien tiedossa.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.