Marin tarina taiteesta

Olen pitänyt maalaamisesta pienestä asti ja yksi suurista innoittajista oli isoveljeni. Muistan kun iskelmät nousivat pinnalle ja ihmisillä oli tapana kirjoittaa laulun sanoja muistiin. Myös veljeni harrasti sanojen kirjoittamista ja lisäksi maalasi niiden viereen upeita kuvia.

Nykyään maalaaminen on minulle intohimo joka sai nykyiset mittasuhteet työkaverini innostamana. Hän kävi maalaamassa jollain kurssilla ja pyysi minut mukaan. Eräällä iltalenkillä sitten kävelin luokan ohi, tärpätin haju imaisi minut mukaansa ja sillä tiellä ollaan! Ensimmäinen työni on kuva päivänkakkarasta ja edelleen se komeilee työhuoneeni seinällä.

Suhteeni maalaamiseen on muuttunut jonkin verran vuosien varrella. Enää en tahdo miellyttää ketään ja olen huomannut että liiasta yrittämisestä syntyy pannukakku. Taiteen tekemisessä on parasta itsensä kanssa kilpailu ja itsensä haastaminen. Maalaaminen antaa minulle paljon energiaa ja onnistumisen kokemuksia. Kun joku työ on oikein onnistunut, tuntuu että liitelen työhuoneelta kotiin.

Sen lisäksi että taide on minulle intohimo, on se myös elämäntapa. Kesäisin pidän galleriaa Kaunissaaressa ja talvisin maalaan työhuoneellani. Taide on myös kuljettanut minua pitkin maailmaa osallistuessani kansainvälisiin kilpailuihin. Töitäni on ollut esillä mm. New Yorkissa, Salamancassa ja Genovassa. Aikoinaan osallistuin aktiivisesti myös erilaisille taideleireille ja kursseille. Nykyään haluan maalata hiljaisuudessa. Sen vuoksi hommasinkin tämän työhuoneen itselleni muutama vuosi sitten.

Maalaamista suosittelen kaikille, ketkä ovat vähänkin kiinnostuneita sitä kohtaan. Kipinä kannattaa hakea itselleen esimerkiksi taidenäyttelystä, sillä jonkun teoksen äärellä saattaa mieleen kummuta ajatus että tuommoisen osaisin tehdä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.