Asuminen

Oma koti on pääsääntöisesti se paikka jossa jokainen haluaa elämänsä vuodet viettää, oli se sitten omistettu tai vuokrattu. Omaa asumista kannattaa pysähtyä miettimään jo ennen kuin toimintakykyyn tulee muutoksia. Onko tämä koti sellainen missä pystyn vanhuuden päiväni viettämään? Olisiko minun helpompi asua asunnossa joka olisi maantasalla tai vaikkapa lähempänä palveluita?

Asumisen ongelmiin on olemassa useita ratkaisuja. Jos kotona pärjäämisen ongelmat johtuvat kodin esteellisyydestä eli esimerkiksi korkeista kynnyksistä tai ahtaista kulkureiteistä, voi tilanteen korjata kodin muutostöillä. Mikäli taas kodin muutostöistä ei ole apua, on ensisijainen ratkaisu aina muuttaminen toiseen kotiin. Mikäli uuden asunnon ostaminen ei tule kyseeseen, on vuokra-asuntoja mahdollista tiedustella useilta eri tahoilta, esimerkiksi kaupungilta tai yksityisiltä vuokranantajilta.

Erilaisen hoiva-asumisen piiriin pääseminen taas edellyttää aina tietynlaista toimintakyvyn laskua. Hoiva-asumisesta voit lukea lisää sivulta Hoiva-asuminen.

Kaupunkien asuntovalikoimaan voit tutustua alla olevasta kaupunkivalikosta tai linkkien kautta.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.