Kaltoinkohtelu

Kaltoinkohtelu voi olla fyysistä ja/tai psyykkistä väkivaltaa, seksuaalista tai taloudellista hyväksikäyttöä, hoidon ja avun laiminlyöntiä, tai muuta oikeuksien loukkaamista, rajoittamista ja ikäihmisten arvoa alentavaa kohtelua. Kaltoinkohtelijoina voivat olla perheenjäsenet tai muut tutut ihmiset kotona tai hoivayksiköissä.

Väkivaltaa ja huonoa kohtelua ei tule koskaan hyväksyä, oli kyseessä sitten kuka tahansa. Asioita ei myöskään kannata jäädä yksin murehtimaan, vaan asioista keskustelu jonkun tutun ja luotettavan tahon kanssa auttaa jaksamaan ja ehkä jopa löytämään keinoja ongelmien ratkaisemiseksi. Usein on myös järkevää kääntyä ammattiauttajan puoleen. Ammatillista apua saa esimerkiksi oman kunnan sosiaali- ja kriisipäivystyksestä, sosiaalityöntekijältä, kotihoidon ja terveysaseman henkilökunnalta, turvakodeista ja poliisilta. Lisäksi tukea ja neuvoja saa myös esimerkiksi vanhusten turvakotiyhdistysten auttavasta puhelimesta.

Lisätietoa löydät alla olevista linkeistä. Valikosta löytyvät oman asuinalueesi sosiaali- ja kriisipäivystyksen yhteysteydot.

Etelä-Kymenlaakso

Etelä-Kymenlaakson päivystys

Hamina-Kotka-Miehikkälä-Pyhtää-Virolahti

 

Kymenlaakson keskussairaala

Osoite: Kotkantie 41, 48210 Kotka

Puhelinnumero: 040 509 511

 

 

 

 

Pohjois-Kymenlaakso

Pohjois-Kymenlaakson päivystys

Pohjois-Kymen sairaala
Sairaalankuja 3 c
45750 Sairaalanmäki
puh. 0400 533 595

Yleinen hätänumero
112

Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti

05 220 6060
ma - pe 8:30 - 15:30
 
Esitekuvake
 

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.