Kuulo

On sanomattakin selvää, että kuulo on yksi tärkeimmistä aisteistamme ja sen puutokset aiheuttavat ongelmia niin päivittäisiin toimintoihin kuin sosiaalisiin suhteisiinkin. Valitettavasti iän karttuessa, myös ongelmat kuulemisen kanssa yleistyvät. Kuulotutkimuksiin tulisi hakeutua heti, mikäli huomaa, että keskustelukumppanin sanoista on hankalaa saada selvää, television ja/tai radion äänen voimakkuutta joutuu lisäämään, ovikellon tai puhelimen soittoäänen kuuleminen vaikeutuu tai korva tuntuu tukkoiselta.

Moni kuulo-ongelmien kanssa painiva alkaa liian usein karttamaan sosiaalisia tilanteita, vaikka apuvälineitä kuulemisen avuksi on kehitetty runsaasti! Lisätietoa kuulon apuvälineistä löydät sivulta Apuvälineet.

Mikäli koet huolta omasta tai jonkun läheisesi kuulosta, kannattaa ottaa yhteyttä oman terveysaseman hoitajaan. Lisäksi kuulontutkimuksia tehdään lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidossa tai omakustanteisesti yksityisellä palveluntuottajalla.

Lisätietoa aiheesta löydät alla olevista linkeistä.   

 

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.