Muisti

Kaikki unohtelevat joskus ja varmasti jokainen on joskus etsinyt kadonneita avaimiaan. Ja eihän se ole mikään ihme, sillä muistin varassa on hirvittävän paljon asioita! Jos unohtelu kuitenkin alkaa haitata arkipäivää, on muisti hyvä testauttaa. Joskus muistia voi heikentää stressi tai huonosti nukuttu yö. Joskus kyse voi olla vitamiinin puutteesta tai esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoimista. Joskus unohtelun taustalla voi kuitenkin olla myös etenevä muistisairaus.

Mikäli olet huolissasi omasta tai jonkun läheisesi muistista, kannattaa muisti käydä tutkituttamassa, sillä useimpiin muistisairauksiin on olemassa lääkehoito, sekä erilaisia muistin apuvälineitä. Lääkkeet eivät pysty sairautta poistamaan, mutta ne pitävät toimintakykyä yllä. Lisäksi muistia voi ja kannattaa treenata esimerkiksi erilaisia pelejä pelaten ja ristikoita ratkoen.

Lisätietoa muistista löydät alla olevista linkeistä, testejä ja pelejä löydät sivulta Virikkeet ja viihde. Mikäli olet huolissasi omasta muististasi, ota rohkeasti yhteyttä oman asuinalueesi muistiasioita hoitavaan tahoon.

 

 

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.