Näkö

Kuulon ohella näkö on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Valitettavasti näkö kuitenkin usein heikkenee iän myötä ja myös riski erilaisille silmäsairauksille kasvaa. Pienikin näön heikkeneminen voi aiheuttaa ongelmia päivittäisistä toimista suoriutumisessa, kotiaskareiden teossa, tuttujen tunnistamisessa tai harrastuksissa. Tärkeää on kuitenkin tiedostaa se, että vaikka näön heikentyminen voikin hankaloittaa elämää, ovat useat ongelmat ratkaistavissa. Näkemisen apuvälineitä on nykypäivänä kehitetty hyvin monenlaisiin tarkoituksiin: löytyy isonäppäimisiä puhelimia, erilaisia suurennuslaseja valolla tai ilman, puhuvia kelloja tai vaikkapa langan pujotin. Näkemisen apuvälineistä voit lukea lisää sivulta Näkeminen.

Lisätietoa näön huollosta, ongelmista ja apuvälineistä löydät alla olevista linkeistä. Mikäli taas olet huolissasi omasta näöstäsi, ota yhteyttä asuinkaupunkisi terveysasemaan.

Lisää aiheesta

 

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.