Aivoverenkiertohäiriöt

Aivoverenkiertosairauksiin luetaan aivoinfarktit, TIA-kohtaukset, aivojen sisäiset verenvuodot, lukinkalvon alaiset verenvuodot sekä kovakalvon alaiset verenvuodot. Aivoverenkiertohäiriöt on otettava aina vakavasti ja ne vaativat lääkärin hoitoa. Aivoverenkiertohäiriöissä nopea reagointi on valttia, sillä mitä nopeammin hoitoon hakeudutaan, sitä parempi hoitovaste pystytään saamaan. Mikäli siis huomaat raajoissasi toimintahäiriöitä, puutumista, tuntohäiriöitä, suupielen roikkumista tai puheen tuottamisen hankaluutta, soita heti hätänumeroon (112).

Ennen kuin mitään vakavaa ehtii sattumaan, muista myös huolehtia elämäntavoistasi, sillä niin pystyt ehkäisemään aivoverenkiertohäiriöiden syntymistä. Käytännössä tämä tarkoittaa terveellistä ruokavaliota, painon hallintaa, korkeintaan kohtuullista alkoholin käyttöä, riittävää liikuntaa ja tupakoimattomuutta. Kohonnut verenpaine ja kolesteroliarvot kannattaa myös aina hoitaa!

Mikäli olet huolissasi omasta terveydestäsi, ota rohkeasti yhteyttä oman asuinalueesi terveysasemaan.

Lisätietoa aivoverenkiertohäiriöistä, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä löydät alla olevista linkeistä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.