Alaraajojen toimintaa heikentävät sairaudet

Tyypillisiä ikääntyneiden kohtaamia alaraajojen ongelmia ja sairauksia ovat esimerkiksi kaatumisista johtuvat murtumat, nivelrikot, valtimoahtaumat sekä laskimomuutokset.

Kaatumisten kohdalla ennaltaehkäisyn tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa. Mattoihin ja kynnyksiin kompuroiminen ja keittiön tikkailta putoaminen ovat aivan turhia kotivahinkoja, mitkä olisi helposti vältettävissä. Talviaikaan nastakenkien pitäminen taas pelastaa useita ihmisiä lonkkamurtumalta. Mikäli taas liikkuminen alkaa tuntua muuten epävarmalta, kannattaa ottaa yhteyttä oman asuinalueen apuvälinelainaamoon

Nivelrikot ovat sairaus joka on valitettavan yleinen ongelma ikäihmisten keskuudessa. Varsinaista syytä nivelrikon syntymiselle ei tiedetä, mutta on todettu että sen riskiä kasvattavat ikääntymisen ja perimän ohella ylipaino.

Mikäli olet huolissasi omasta terveydestäsi, ota rohkeasti yhteyttä oman asuinalueesi terveysasemaan. Lisätietoa kaatumisista, nivelrikoista sekä muista alaraajojen toimintaa heikentävistä sairauksista löydät alla olevista linkeistä.

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.